Sunday, 11 November 2007

Isänpäivä / Father's Day

It's Father's Day in Finland, and given that we're Finns the rest of this is in Finnish, sorry...

Elikkä hauskaa isänpäivää! Laitanpa tähän kuvan siitä kun viimeksi tavattiin, isä ja osa lapsikatrasta Kiinanmuurilla. Näytänpä olevan ainoa joka ei yritä olla incognito. Ainahan isä on tärkeä, mutta nyt kun sitä kuulee kaikista hulluuksista Suomessakin niin täytyy yrittää tuoda esille kuinka tärkeä tällainen erinomainen isä on. Isä joka aina tukee ja välittää, vaikkei sitä tuputtaen esille tuokaan. Isä joka opettaa tärkeitä arvoja elämässä, ja joka johtaa esimerkillään niiden noudattamiseen. Isä joka ei aseta hassuja sääntöjä sääntöjen itsensä vuoksi vaan elää nykypäivää ja sallii lastensa kasvaa itsenäisesti omiksi persoonikseen. Kun katsoo miten erilaisiksi ja kunnollisiksi olemme kaikki kasvaneet, on helppo nähdä kuinka hyvin olet tässä onnistunut. Itse olen tänä isänpäivänä kovin kaukana, mutta toivottavasti toiset sisarukset muistavat henkilökohtaisemmin kuin vain näin netin välityksellä. Oikein mukavaa isänpäivää, ja kiitokset kaikesta isukille!

4 comments:

Johanna said...

On hyvää, että voin lukea vegaanista (?) suomeksi! Olen puoliksi suomalainen New Yorkissa (äitini on suomalainen ja isä on filippiiniläinen). Opiskelin suomea, mutta ei nyt, ja unohdin niiiiiiiiiin paljon! Siis, en ymmärrä kaikken, joka sinä kirjoitit, mutta ymmärrän vähän. Hauska isänpäivä!

Johanna said...

(Ikten! Minun pitäisi sanoa "hauskaA isänpäiväÄ"!! En usko, että unohdin partitiivia!)

Travegan said...

Moi Johanna, tervetuloa! Älä suotta itke, suomi on vaikea kieli. Kuten kirjoitin matkakertomuksessani Koreasta sikäläiset eivät oppineet suomea edes 5000 vuodessa! New York on kiva kaupunki, kävin siellä vuosi sitten. Siellä on myös yksi parhaista ravintoloista jossa olen käynyt, Caravan of Dreams Lower East Sidessa. Ehkä käyt siellä useinkin? :-)

Anonymous said...

>> Opiskelin suomea, mutta ei nyt, ja unohdin niiiiiin paljon! <<

Casey on perustanut tämän ryhmän New Yorkissa asuville suomalaisille ja suomenkielestä kiinostuneille :

http://www.meetup.com/The-NYC-Finnish-Meetup-Group/